recept: Rozmaringos pulykacomb mediterrán módra, Kifőzde
Rozmaringos pulykacomb mediterrán módra
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

2 pulykacomb,
4 szelet füstölt szalonna,
2 pritamin paprika,
5-6 paradicsom,
2 kis padlizsán,
2 kis cukkíni,
2 fej lila hagyma,
5-6 gerezd fokhagyma,
2 dl savanykás fehérbor,
2 ág rozmaring,
2-3 ág bazsalikom,
zsír, só, bors





A húst lebőrözöm, kicsontozom, kiterítem, sóval-borssal ízesítem, jól megszórom apróra vágott rozmaringgal és fokhagymaszeletekkel, majd kevés zsíron mindkét oldalát pirosra sütöm. Aláöntök egy deci bort, lefedem, és kislángon egy óra alatt puhára párolom.
Ezalatt a zöldségeket megmosom, megtisztítom, felkarikázom. Kizsírozok egy mélyebb sütőedényt, az aljára terítem a hagymakarikákat, vékonyan lesózom, erre kerül a padlizsán, ezt beszórom fokhagymaszeletekkel, megsózom és borsozom is. A padlizsánra a paradicsomkarikákat teszem, sózom, és apróra tépkedett bazsalikomlevelekkel hintem be. A tetejébe cukkínikarikákat rakok, megszórom sóval, végül a pritaminkarikák következnek, szintén sózva.
Mire ide jutok, elkészül a hús is, hát ráteszem a tetejére, leöntöm a pároló lével, a másik egy deci bort is ráöntöm, és ráteszem a bevagdalt szalonnaszeleteket.
Lefedem, és kb. 180 fokra előmelegített sütőbe tolom, forrástól számítva 25-30 percre, mire a szalonna szépen megpirul.
Rósejbnivel vagy sült krumplival tálalom, fejessalátát vagy uborkasalátát kínálok hozzá.
Nagyon finom, ízgazdag és szép színes étel, közepesen laktató.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.


Kapcsolódó anyagok: rósejbni
 sültkrumpli
 fejessaláta
 uborkasaláta
  cikk a blogon

Forrás: "Csinálhatnánk már valami rozmaringost..." - Hát csináltunk.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2011.10.30. Utoljára frissítve: 2011.10.30.
Utolsó megtekintés: több, mint 2 napja (2024-04-30 22:24:44 - 2.08)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez